tiistai 9. heinäkuuta 2013

Hipille huppari ja housut

Rohkenin kokeilemaan hupparin tekoa itselleni. FB:n ompeluryhmässä näin varsin onnistuneen version kaavalla Saturday Chilling (Ottobre 5/11). Vertailin rinnanympärystää ostohuppariin ja saksin menemään.

Kangas: joustis ja resori (Lasten Metsola), taskujen ja hupun trikoo (Pehemiä)
Kaava: Saturday Chilling (OB 5/11)
Muutokset: Helmaan lisäsin resorin, hihansuuresorit on pidennetty ja vähän kavennettu, hupun reunaan lisätty resori ja pituus muokattu vetoketjuun sopivaksi. Huppua pitää vielä näin jälkikäteen tunata.
Mitäs tykkäät: Tästä tuli kyllä kerralla hyvä!
Koko vastasi tosi hyvin kokoaan ja takista tuli minusta tosi hyvä! Taskuissa on tosiaan sisäpuolella Tanyasumin ihunaa sydäntrikoota, samaa kuin hupussa. Huppua koitin päähäni vasta useampi päivä hupparin valmistumisen jälkeen ja totesin, että tarttee vissiin kääntöaukko aukaista ja vähän muokata huppua sopivammaksi. Tästä tuli kyllä kiva! Heti tuli kova hupparikuume ja itelle tarttis selkeästi lisää näitä, seuraavaksi kyllä ilman huppua kunnon kauluksella!

Takakappaleeseen tuli sauma vähän muotoa antamaan. Vetoketjun kanssa oli kyllä vähän työstäminen. Työjärjestyksenä toimi Lillaphantin blogin hyvä ohje. Kun luin ohjetta, tuntui, etten käsitä siitä mitään, mutta ohje aukeni ommellessa tosi hyvin. Meinasin hypätä harsimisen ohi, mutta vetoketjun toinen puoli oli pakko harsia paikalleen, jotta vetoketjun puolikkaat sai kohdalleen. Ensi kerralla ehkä harsin suosiolla heti ilman purkamista, tai sitten keksin jonkun matalamman kohdan aidasta.

Sitten vielä yöllinen kuva juuri valmistuneen asukokonaisuuden onnellisesta omistajasta. Kuvatekstissä on lisätietoja housuista.

Kangas: joustocollege (Kestovaippakauppa)
Kaava: Saatu, kopiotu Me&I:n taikapöksyistä
Muutokset: Vyötäröresori on korkeudessaan puolet alkuperäisestä.
Mitäs tykkäät: Tosi kivat! Mutta ilmainen vinkki: timmeissä housuissa kannattaa vaihtaa saumuriin muitakin lankoja kuin vasen neulalanka...
Näitä housuja olen surauttanut toisetkin, turkoosit. Tuo Kvk:n joustocollege on superihanaa matskua! Pehmeää, mutta napakkaa, joustaa vähän. Pinkkiäkin on tuolla jemmassa, mutta siitä meinasin tehdä syksyksi pitkälahkeiset (joogahousuja kopioiden kröhöm).

Mitähän sitä seuraavaksi tekisi, kun ei osaa päättää?!

7 kommenttia:

  1. Upea huppari, mullekin iski hupparikuume tätä lukiessa! Sinulle on postia blogissani :-)

    VastaaPoista
  2. Voi nams tuota hupparia, mulla niin tekis mieli mutta odotan josko syksy tois kivoja kankaita markkinoille ja ehtisin ompelemaankin :D En siis oo vielä hamstrannut tätä ;)

    VastaaPoista
  3. Hienoja ompeluksia! Pakko myöntää, että tulihan sitä kakkosta vähän ostettua jemmaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehän tavoistani poiketen en ehtinytkään tätä kangasta kauaa marinoida! Ostin kaksi palaa palalaarista ja enää on joku pikkuinen pala jäljellä...

      Poista
  4. Hieno huppari! Kangas on ihana ja oranssit resorit raikas piriste. :)

    VastaaPoista
  5. Ihania ompeluksia! Tekee mieli kaivaa ompelukone pussistaan ja tarttua siihen miltei puolen vuoden jälkeen.. Jostakin syystä on ompelut jääneet, vaikka koneen tänne mukaan otinkin. Kankaitakin ois, sais vain draivin päälle... Kesäterveisiä sinne kotikulmille! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!