lauantai 29. kesäkuuta 2013

Hipille haalari

Syytän aivan täysin Karkelot-blogin Kukkaa tästä haalarista. Näin kuvan hänen toisesta päivänkakkarakankaasta tekemistään retrohaalareista ja pakko oli heti kotiuduttua käydä Metsolassa! Minun ei pitänyt ostaa edes tätä kangasta... Puolustukseni on, että löysin palalaarista hivenen edullisemmalla kaksi palaa, jotka olivat tarkoituksiini sopivan kokoisia.

Sopivasti posti toimi Me&I:n alennusmyynnistä ostetun haalarin, josta sain piirrettyä puuttuvan koon kaavakokoelmaani. Eli miikkarihaalarit koossa 74/80! Koska havillisemman kangaspalan korkeus ei riittänyt täyspitkiin haalareihin, tein vajaamittaiset, joihin sitten kesän mentyä ompelen resorit lahkeisiin.
Kankaat: joustofrotee (Lasten Metsola), resori (Sampsukka)
Kaava: Me&I-haalarit (75/80) vajaamittaisella lahkeella
Muutokset: Haarakiila vaatii vielä uudelleen piirtelyä
Mitäs tykkäät: Tästä tuli lemppari!
Pähkäilin turkoosin ja vihreän resorin välillä ja päädyin turkoosiin sen raikkauden vuoksi. Mielestäni valinta oli onnistunut! Tykkään tosi paljon kyllä sekä turkoosista että kunnon ruohonvihreästä Junnun vaatteissa! Tähän haalarin meinasin tehdä myös kaaritaskut, mutta meillä ei oikein kääntäjän kanssa ollut hyvä päivä eilen, joten jätin laittamatta. Kääntäjästä puheen ollen nämä olivat ensimmäiset tällaiset pyöreäpäiset haalarit, jotka teen kääntäjällä. Tikki ei kestä noissa olkaimen päissä lähempää tarkastelua! :D


Kuvat ovat hivenen huonot, yläviistosta otettu eläväisen mallin kera. Haalari toimii muuten oikein mainiosti, mutta lahkeista tuli liian pitkät. Saapa nähdä, annanko vain olla näin vai leikkaanko vähän lyhyemmiksi ja laitan kuitenkin resorit lahkeisiin. Katsotaan!

Tämä kangas on todella herkullista! Leikkelin juuri itselleni tästä jotakin. Palataan siis asiaan :)

4 kommenttia:

 1. Voi itku kuinka ihanat!!!! Ja normihintasena pakalta tää kangas tietysti maksaa älyttömästi??
  Mallikin on tosi hyvä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakalta hinta on 24e ja risat eli aika normaali kuviofroteen hinta. Aika paksua ja lyhytnukkista eli uskon laadun olevan hyvää!

   Poista
 2. Aivan ihastuttavat haalarit! :)

  VastaaPoista
 3. Todella söpöläiset ja monikäyttöiset tuon ikäisellä menijällä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!