sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkeijulleni ja vähän muillekin

Ottobreen kivijalkamyymälä Rovaniemellä on yhden sortin kangashullun paratiisi! Ja siellä erityisesti hulluus meinaa iskeä puuvillakankaiden ääressä. Niin montaa eri sorttia, niin ihania yhdistelmiä. Kävin maaliskuussa Rollossa ystäviä tapaamassa ja samana viikonloppuna sattui olemaan Ottobreellä kaikki kankaat -20%. Mikäs sen parempaa!

Puuvillahuoneessa päädyin yhteen ihanaan kuviolliseen kankaaseen, jonka pariksi etsin simppelimmän kankaan. Mielessä oli heti Mekkotehtaan mekot ja sainkin kirjan viimein kirjastosta hankittua toukokuuksi. En ole aiemmin siinä määrin innostunut Mekkotehtaasta, että olisin kirjaa itselleni hankkinut, mutta pikkuisen prinsessan alkuni myötä kirjassa olikin vaikka kuinka monta piirrettävää kaavaa. Voikin olla, että kirja menee hankintaan.

Ensimmäisenä kokeilun alle pääsi Riine. Valitsin kooksi 98/104 ja näin jälkiviisastellen voisi sanoa, että olisi pitänyt ottaa leveydeksi 86/92 ja pituudeksi 98/104. Tiesin mekkojen olevan leveitä, mutta en vaan ilmeisesti uskonut sitä. Leveähän tämä siis on.

Ensin yksi pimeä kollaasi:

 • Kankaat: Punasävyiset puuvillat (Ottobre) ja vihreä puuvilla (Oulun Eurokangas)
 • Kaava: Riine (Mekkotehdas)
 • Muokkaukset: Tein kaavan mukaan.
 • Mitäs tykkäät: Tykkäisin enemmän, jos tämä olisi kapeampi, mutta kaunis näinkin!

Tässä muutama sovituskuva mekkosesta. Ensimmäisessä kuvassa näkyy anoppini keksimä uusiokäyttö viime kesänä eläkkeelle joutaneelle grillillemme: kesäkukkien koti. Satuin vielä löytämään noin kauniin väristä belargoniaa! Olen monta kesää koittanut löytää kaksiväristä belargoniaa (enkelinsilmäbelargonia?) ja nyt löysin vielä noin kauniina sävynä!


Meidän pikkukaunotar! Tästäkin näkee, että mekko on hivenen turhan suuri, mutta menettelee näinkin. Tällä mekolla edustettiin kerhon kevätjuhla ja ainakin rippijuhlat ovat kesällä tiedossa sekä tietysti pikkuveljen synttärit. Lakki on ostettu Facebookin Ommeltujen vaatteiden kirpparilta ja on kyllä kauniin mallinen!

Viime viikonloppunakin olimme synttäreillä, sankarittarella tuli täyteen kaksi vuotta. Lahjaksi ompelin Sampsukan ihastuttavasta trikoosta mekon. Jonkinlainen hellemekko on suunnitteilla myös Piikalle, mutta se on vielä tekemättä.

 • Kankaat: Ystävykset-trikoo (Sampsukka), pallotrikoo (Pehemiä) ja resorit (Lasten Metsola). Olisiko kenties jo aika vaihtaa resorin väriä ;)
 • Kaava: oma, koko n. 92
 • Mitäs tykkäät: Tykkään! Jatkossa tuon yläosan voisi jättää hivenen lyhyemmäksi ja mikä jottei vähän enempi rypytystä vielä. Tuo Ystävykset on niin herkkä ja kaunis kangas!
Tosi hauska, kun tuossa tyttökuosissa tytön mekko on juuri samanlaista kuin tuo Liandlon pallotrikoo! Match made in heaven siis!

Lopuksi vielä Piikan kesäpöksykokoelma. Lämpimät ilmat pääsivät sen verran yllättämään, että pikaisesti piti tämmöiset saumurilla ommeltavat caprit ommella, ettei pikkarit vilku tunikoiden tai mekkojen kanssa.
 • Kankaat: pallotrikoo (Pehemiä), yksiväriset trikoot (Sampsukka), kelta- ja ruskearaitaiset resorit (Pehemiä/Majapuu), taimmaisten housujen resori (Ottobre)
 • Kaava: Funky stripes (Ottobre 3/2011)
 • Muutokset: Kaava on siis hame-leggings-yhdistelmä. Käytin vain housujen kaavaa, jätin vyötärökumpparin pois ja korvasin sen resorilla, lahkeisiin laitoin myös käänteiden sijaan resorin. Sieltä mistä aita matalin... Kivoja käyttöhousuja kuitenkin kaikki.


4 kommenttia:

 1. Se puuvillahuone on kyllä sellainen loukko, että ihan pakottaa ostamaan niitä ihanuuksia! :D Ihania vaatteita ja ihana tuo pohjoisessa käytettävä piika-sana. <3

  VastaaPoista
 2. Piika on ihana sana :) Kun T syntyi, vasta kolmannen orja- tai renki-ihmettelyn kohdalla tajusin, että jaa, tämä piika sana ei ole vissiin yleiskieltä tämmöisenä hellittelynimenä!

  VastaaPoista
 3. Ihania kaikki!
  Riinessä on todella kivat kangasyhdistelmät! Leveys ei ole mielestäni ainakaan kuvissa häiritsevä ja meneepä sitten ensi vuonnakin! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita vaatteita, erityisesti tykkään tuosta Riinestä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!