maanantai 10. kesäkuuta 2013

Omenaisen ihanaa!

Sampsukalta on nyt tullut pari tosi kaunista aikuisillekin hyvin käyvää joustiskuosia. Niistä ensimmäisenä paininjalan alle päätyi Leena Rengon suunnittelema Ompputarha. Kuosi oli jo tietokoneen näytölläkin todella kaunis, mutta yllätti silti postista tultuaan: kuvio olikin isompi, mitä myyntikuvasta olin ymmärtänyt! Olin alunperin ajatellut tehdä tästä liivimekon, mutta Onion-hulluudessani päädyin testaamaan edelleen tätä uutta kaavatuttavuutta. Kolmas Onion -mekkoni siis, olkaatten hyvät!

Kankaat: Ompputarhajoustis ja trikoot taskuissa ja hihoissa (Sampsukka)
Kaava: Onion 2035
Muokkaukset: Lisäsin tällä kertaa kukkataskut. Suoristin etu- ja takakappaleiden sivut ja vähensin saman verran hihakappaleiden sivuista, jotta ei tulisi kainalopusseja, kuten Metsä-mekossani vähän oli. Trikoisiin hihoihin päädyin termofyysisistä syistä, ettei mekko olisi niin kuuma :)
Mitäs tykkäät: Tykkään <3

Hivenen naftisti oli kangasta (90cm), joten jouduin leikkaamaan takakappaleen pystysuunnassa. Kankaan joustossa eri suuntiin ei ollut niin isoa eroa, joten uskalsin tämän tehdä. Sen siitä saa, kun ei mito etukäteen kankaan menekkiä, vaan lähtee karkealla arviolla liikkeelle ;) Hivenen jännitti etukäteen tuo valkoinen pohja, näytänkö siinä ihan haamulle, mutta en näytä, kiva niin! Osittäin tästäkin syystä valitsin oranssin värin hihoihin.


Halusin nyt kokeilla taskujen tekoa ja mielessä oli heti tällaiset kukkataskut. Taskun sisäkangas on keltaista trikoota, ei niin valjun väristä, mitä tässä kuvassa näyttää. Seuraavalla kerralla voisi vähän mittoa oman kätensä kokoa ennen taskukaavan piirtoa. Mutta onhan nämä nätit näinkin! Aplikointitikkikin on edelleen oikein nättiä!


Lopuksi vielä kuva koko rouvasta, vähiten vajukein ilme tässä :) Kiva siristellä silmillä aurinkoa ja koittaa samalla näyttää asialliselle! Tästä mekosta tuli ihana ja se istuu kuin hansikas! Tämä kangas olisi muuten ihanaa myös kesäisenä puuvillana...

8 kommenttia:

 1. Tykkään tästä kyllä hirmu paljon! (:

  VastaaPoista
 2. On kyllä nätti mekko, ihanat värit ja ihana kangas! :) Sinä onnistut aina löytämään niin kauniita kankaita, ja taitavasti niistä myös teet vaatteita! t. nimim. "hermot menee jo verhonkäänteitä ommellessa" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas Mari ei hermot tai oikeastaan kärsivällisyys tehdä mitään muita käsitöitä kuin ompeluksia! Kateellisena katon aina sinun isoja lankatöitä!

   Poista
 3. Todella ihana mekko!
  Samaa kangasta tuli tilattua, mutta tyttö jo omi ittelleen, kun niin ihanaa oli! :)

  VastaaPoista
 4. Minä en sitten nähnyt tätä! Päätin jo hetki sitten etten tarvitse tätä kangasta, mutta voi kuinka ihanaa se onkaan valmiina vaatteena. Ja täytyy sanoa, että olet löytänyt kaavan, joka sopii sinun kropalle täydellisesti.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana mekko ja taitava tekijä. taskut on ihan huiput ja sopivan veikeät. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!