lauantai 5. lokakuuta 2013

Onervaa syksyn väreissä

Onervaa tuli Sampsukalle kesällä joustiksena ja nyt syksyllä trikoona. Joustiksesta leikelty takki odottaa ompeluvuoroaan, mutta trikoo pääsi paininjalan alle tänään! Tarkoitukseni oli tehdä ihan peruspaita nappilistalla farkkujen kaveriksi, mutta anemone-huumassani tuli vähän kikkailtua. • Kangas: trikoo Sampsukalta
 • Kaava: Anemone Stripes (ob 4/09)
 • Muokkaukset: Tunikamuoto muutettu suoraksi, hihat kavennettu, resori lisätty ja lopuksi helma leikattu edestä lyhyemmäksi. Tere ja vetoketju lisätty tehosteeksi.
 • Mitäs tykkäät: Minä ainakin tykkään!

Olen ihan hulluna tuosta kaarrokkeesta! Sillä saa niin kivasti ilmettä vaatteeseen ja koristeiden suhteen vain taivas on rajana. Kooltaan tämä lienee 104, mutta menee hihat taitettuna satasenttiselle neidille mainiosti. Joku kysyi edellisessä postauksessa, mitä kokoja kaavasta oli, niin 98-128.

Tässä hän keimailee :) Tämän kaveriksi oli tarkoitus tehdä keltaiset farkut, mutta tämä kyllä huutaa aika ankarasti punaisia housuja kaverikseen. Trikoon värit ovat herkulliset ja laatu vaikuttaa hyvälle.

Otin huvikseni kuvan kaavoista ompelun jälkeen. Tässä näkee vähän, miten taittelin tunikasta paidan. Takakappaletta kavensin leikatessa vielä taitteelta 0,5cm, jotta taka- ja etukappaleet olisivat yhtä leveitä. Ja kuten huomaa, kaarroke olisi helppo leikata ihan omasta luottokaavasta. Minulla ei vaan tällä hetkellä satu olemaan tavispuserosta neidille luottokaavaa, kun hänhän ei yleensä paitoja pidä, joten laiskana taittelin tästä sopivaan ostopaitaan verraten. Loppuun vielä yksityiskohtaisempi kuva pääntiestä. Tere on resoria ja vetoketju pätkäisty 20cm pitkästä. Onerva huutaa mielestäni pitsiä kaveriksi, edes vetoketjun verran!


3 kommenttia:

 1. Tää on kyllä ihana!

  Tässä paidassa on joku, mikä mua suuresti houkuttaa... onko se tuo kaava vai nuo värit, vai molemmat, en tiedä. :D Tää on syksyinen, mut sit taas kesäinenkin, kun mieleen tulee yliherkku mehujätski (tai sit mulla vaan on sokerihimo :P )

  Tarviipa kokeilla joskus jotain paitakaavaa soveltaa näin.
  Yhtä samantyyppistä kaavaa (poolopaita) kokeilin jostain 2008 vuoden ob'sta. Siinä tosin pyöreä kaarroke. Sovelsin sitä pääntietä mekkoon, mutta hiukan vaiheessa on sen kasaus vielä, kun lopputulos ei ihan ole sitä mitä piti. :P

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo pääntie ja toki koko paitakin. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!