tiistai 8. lokakuuta 2013

Tutorial: vaarinhaalari, osa I

Lupailin Villikko-postauksessa tehdä tutorialin kaavan muokkauksesta ja samalla teen ohjeen kengurutaskuiseen haalariin eli samanlaiseen kuin sokerihiirijumppikseni aiemmin. Ristin tämän vaarinhaalariksi, koska tuosta nappilistasta tuli mieleen vaarinpaita. Eli hyvin kaukaa haettua :D

Eli tällainen pitäisi siis tehdä:


Ja ei muuta kuin menoksi!

Piirrä Villikko-haalarista haluamasi koko. Sen koot pitää aika hyvin kutinsa, ehkä ihan hivenen reiluja. Leikkaa etukappaleen ke-kohta pääntieltä pyöreäksi ja leikkaa etukappale sopivasta kohden poikki vaakasuunnassa. Minulla tämä kohta oli n. 10cm kainalosta alaspäin koossa 80. Taittele lahkeiden ja hihojen kaavoja lyhyemmiksi, mikäli haluat samanlaiset pitkät resorit kuten minulla.


Tässä on valmiiksi leikatut palat. Etukappaleen yläosaan on taitteelle lisätty 0,5cm (=nepitysvara) ja taite on leikattu auki. Etukappaleen poikkisaumaan on lisätty saumanvarat ja siksi niiden osien yhteismitta on pitempi kuin takakappaleen. Etukappaleen alaosaan leikkasin taskun suut. Taskun vuori tulee sienikankaasta ja se on leikattu ihan vaan etukappaleen alaosaa kaavana käyttäen. Taskun koko korkeus on 2 x taskupussin lopullinen korkeus. Huomaa, että taskupussin kangas näyttää olevan väärin päin, mutta sen kuuluu olla näin, mikäli käytetty kangas toimii vain yhteen suuntaan!

Seuraava kuva selkiyttää taskun rakennetta:


Eli taskupussi tulee olemaan vaatteen sisällä ylemmän kuvan tapaan. Alemmassa kuvassa näkyy sitten, mitä jää näkyviin, kun etukappaleen alaosa tulee taskupussin päälle.

No niin, kankaat on siis leikelty! Huomenna ajattelin ommella haalarin, joten palataan sitten viimeistään torstaina asiaan ompeluohjeen kanssa :) Tähän tulee todennäköisesti turkoosit resoorit.

2 kommenttia:

  1. Kiva haalari tulossa (ja tuo valmiskin), kaava on myös mun suosikki :)

    VastaaPoista
  2. Ooooh! aivan ihana sokerihiiri-haalari, jään innolla odottamaan mikä herkku tästä syntyy! Liityin toki myös lukijaksi blogiisi :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!