maanantai 5. elokuuta 2013

Farkkua sen olla pitää!

Uusimmassa Ottobreessä (4/13) oli tosi kivannäköiset vauvan farkut. Heti lehden tultua päätin, että nämä otan seuraavaksi haasteekseni. Joustofarkkukankaita pääsin hipelöimään Ottobreen ihanassa myymälässä ja Junnulle valikoin ihanan ruohon vihreän kankaan.

Sitten tuli ilmoitus ompelulaneista, jotka olisivat 3.8. Olin jo tuudittautunut siihen, etten miehen menojen vuoksi pääse taaskaan ihanaan seuraan ompelemaan KOKO päiväksi, mutta niin vain pääsinkin! Kun mietin ommeltavaa mukaan, päädyin leikkomaan juuri joustofarkut, sillä tiesin, että tämä ompelus vaatisi aikaa ja pitkäjänteisyyttä, ja niitä molempia olisi paremmin laneilla kuin kotona yömyöhään turatessa. Leikkasin farkut myös Piikalle, mutta niihin ei enää aika piisannut.

Kankaat: Joustofarkku (Ottobre), taskujen vuori kierrätettyä, sydän siirtoarkilta (Pikkupiltti)
Kaava: Alvin, koko 80 (Ottobre 4/2013)
Muokkaukset: Ei muokkauksia, muutamia koriste- ja vahvistustikkauksia jätin pois.
Mitäs tykkäät: Olen niin tyytyväinen näihin!
Kankaan väri oli jostakin syystä (= en osaa käyttää kameraa) vaikea tallentaa, mutta väri on siis luonnossa aika puhdas ruohonvihreä. Tosi herkku väri! Farkkujen teko oli minulle entuudestaan uutta, joten opin näissä kyllä paljon, eikä seuraavissa varmastikaan menisi näin kauan. Aikaahan sai menemään aikatavalla ihan vain lankojen vaihteluihinkin, kun saumat on ommeltu vihreillä langoilla ja sitten tikattu tikkauslangalla.

No mitenkäs nämä istuvat? Vähän ovat vielä reilut, mutta väittäisin, että sitten sopivina parin kuukauden päästä nämä ovat tosi hyvännäköiset päällä! Kangas on tosi mukavaa, ohkaista, pehmeää ja joustavaa! Tällaiset farkut haluaisin itsellenikin, mutta en saisi niistä varmaan mitenkään päin sopivia :)


On kyllä parasta koittaa ottaa edustavia kuvia pikkuisen kiukkuisesta kaverista ;) Vielä yhden kuvan otin taskun vuoressa näkyvästä yksityiskohdasta.


Taskujen ulkovuori on Marimekon Pukettia tyynyliinoista ompelukäyttöön siirrettyä. Taskun reunaan laitoin viikko sitten postissa tupsahtaneen ompelumerkkini, joita tilasin SoMinelta. (Tosi hyvä palvelu, suosittelen!) Pakko sanoa, että tikkauksineen kaikkineen näistä housuista tuli todella viimeistellyn näköiset, taputtelen täällä itseäni päähän ;) Onneksi Tikbumsan Saara istui viereisellä koneella, niin sain häneltä apua vetoketjun kanssa. 

Kun olin väsännyt taskuja pari tuntia, tuli kyllä mietittyä, kuinka monet taskut yksivuotias oikein tarvitsee... No tietysti neljät!4 kommenttia:

 1. Näistä tuli kyllä superhienot ja tuo väri oli todella herkullinen luonnossa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän hyvän näköiset, syystäkin saat taputella itseäsi vielä monta kertaa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Upeat tikkaukset ja ihana väri housuissa! :)

  VastaaPoista
 4. Taitaa päästä meilläkin testiin nämä. Tosi kivan näköiset :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!