lauantai 23. helmikuuta 2013

Kettuja vai kukkia?

Minulla on sellainen paha tapa, että leikkelen kankaita nopeampaan tahtiin kuin mitä ehdin ommella. Nyt helmikuun alussa päätin pistää fb:n paikallisessa ompeluryhmässä pystyyn ufotempauksen, jotta saisin taas hyvällä mielin pistellä kankaita palasiksi. Tämä valmistunut työ on nyt neljäs ufo ja useampi on vielä tekemistä vaille.

Syksyllä ompelin parit haalarit Juniorille Me&i:n haalareita mukaillen, mutta yhdet jäivät odottelemaan. Tekosyynä tällä kertaa oli se, että kangasta ei ollut riittävästi, enkä jaksanut ruveta mallailemaan jatkoja lahkeisiin.

  • Kankaat: joustofrotee Sampsukalta, resori muistaakseni Royal-tuotteelta
  • Kaava: oma, koko 68/74
  • Mitä mieltä: Tykkään ihan hulluna!Pyöriäisestä oli vähän vaikea saada kuvaa :)

Onneksi muistin nähneeni tämän tyylisiä housuja jossain! Yritin nimittäin ensin jatkaa lahkeita oranssi-valkoisella Metsolan joustiksella ja niistä tuli ihan köpön näköiset. Sitten tuumin, että jaa, täytynee tehdä shortsit. Aloin mallailla resoria kankaan viereen, kunnes tajusin! Hei mitäs jos tekisinkin täyspitkän lahkeen resorista! Vähän jännitti, miltä nämä nyt sitten päällä näyttävät, mutta turhaan: on kyllä niin mukavan näköiset pökät! Eipähän ainakaan lahkeensuut roiku :D Näitä täytyy aivan ehdottomasti tehdä lisää!

Kuun loppuun saakka on aikaa vielä ufoilla. Minulla on tavoitteenani saada muokattua yksi verho sivuverhosta kapaksi ja ommella yksi piikan paita. Hiihtolomalla tiemme vie pohjoiseen ja sinne mukaan lähtee pari pientä puuvillaompelusta. Tempauksen aikahan on silloin jo tietysti takana, mutta olen itselleni luvannut näiden jälkeen leikellä uutta tekemistä.

2 kommenttia:

  1. On kyllä hauskat haalarit! :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat! 'Laita pidempi resori' on meidän isännän neuvo aina kun housut jäävät pieneksi, kyllä toimii ihan uuden kin vaatteet kohdalla!!!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!