sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lahjuksia

Tänään mies työskenteli aamupäivän aikalailla ruohikoituneen kasvimaamme kimpussa ja illalla minä puolestani sain istahtaa ompelukoneiden ääreen. Huomenna sunnuntaina onkin iltapäivällä kummipoikamme synttärit ja sinne oli lahjat saatava. Ja tämmöinen, oikeasti värikäs, mutta iltahämärissä ei niin edukseen oleva pino syntyi:


Kummipojan äidiltä kysyin, mitä olisi lahjatoiveena ja hän toivoi ommeltuja vaatteita, koska isoveljeltä perityt vaatteet alkavat vissiin olla koossa 98 jo aika elämää nähneen näköisiä. Päätinkin tehdä sitten pienen vaatesetin peruskäyttövaatteita kesäksi ja syksyksi.

Kankaat: pallofrotee (Lasten Metsola), kunkkufrotee (Verson puoti), college (Sampsukka), turkoosi 2x2-resori (Ottobre), ruskea resori (Hannan kangas), turkoosi silitysarkki (Pikku Piltti)
Kaavat: housuissa Saimi (Ottobre 1/09) ja hupparissa Autumn forest (Ottobre 4/2012)
Muutokset: Huppari on piirretty koossa 110B, mutta hihoja ja helmaa lyhennetty, lisätty resorit, huppua madallutettu ja hupun reunan kanttaus korvattu resorilla, vetoketju neppareilla. Lisäksi paitaosan muotoilu on vedetty suoraksi. Vastaa kokoa 98. Housuissa puolestaan on lahjetta lyhennetty, kuminauha vyötärö korvattu resorilla, taskut lisätty.
Mitäs tykkäät: Tykkään ihan hulluna!

En jotenkin itse edes tajunnut yhdistää kunkkuun turkoosia, mutta pikkuhoon parikin kunkkupaitaa herättivät minut, tässä niistä toinen. Tein aiemmin junnun vuoritettuun haalariin ruskeat kantit ja se tuntui jotenkin tunkkaiselle yhdistelmälle. Tämä turkoosi raikastaa kokonaisuutta ihan valtavasti! Tuon nepparilistan pohjan ompeleminen oli taas melkoista värkkäystä, mutta ihan siisti siitä tuli...

Housut tein tarkoituksella sellaisiksi, että ne sopisivat monenlaisten vaatteiden kanssa ja siksi ne ovat yksinkertaiset. Halusin kokeilla kuitenkin uutta taskumallia ja nämä olikin tosi nopea ja helppo tehdä! Kivaa vaihtelua aiemmille kaaritaskuille ja etukappaleeseen nurjalle puolelle ommeltujen puoliympyrätaskuille.

Ylläolevassa kuvassa näkyy tähtikuvio, joka on tehty silitysarkin avulla. Kankaan päällä on nyt ikään kuin printtikuvio. Näitä arkkeja saa eriväreissä Pikku Piltin verkkokaupasta, joka sijaitseekin samalla paikkakunnalla, millä itse asun. Nämä arkit ovatkin uusi ja kiva tuttavuus minulle! Kahdessa muussa kuvassa on lähikuvaa taskuista ja myös nurjalta. Laiskana vaihdoin vain vasemman neulalangan, siksi tuo saumuriommel näkyy niin rumasti. Oikealle puolelle se ei näy.

Housujen kaveriksi ompelin vielä pari perus t-paitaa.

Kankaat: sienitrikoo (Kestovaippakauppa), tähtitrikoo (Selia), kissa- ja raitakankaat Liandloa, mutta itse olen ne vaihtareina saanut, raitaresorit (Pehemiä/Majapuu)
Kaava: Brave fireman (Ottobre 3/2013)
Muutokset: resorit leikattu summissa, muuten kaavan mukaan (koko 98)
Mitäs tykkäät: Ihan jees peruspaitoja, eipä ihmeempää!
Kaikki setin kankaat löytyivät varastoistani ja sainkin näin hyvän alun kesäkuiselle kangaskaapin laihdutuskuurille. Vaikka kuinka esim. pikkuhoo vinkkasi, että Pehemiän turkoosi-valkoinen raitajoustis sopisi hyvin kunkun kanssa, niin pysyin kovana. Se olisi kyllä sopinut todella hyvin kunkun pariksi... En meinannut ensin raskia lahjavaatteeseen leikkoa kunkkua, mutta onneksi sitä jäi vielä hyvän kokoinen pala, niin pärjään ;) Tämä on yksi kevään lempikankaistani ollut!

Tämmöisen kasan kanssa siis huomenna synttäreille. Toivottavasti ovat mieluisia myös lahjansaajalle, vaikka onhan tämmöinen pehmeä paketti pikkuisen laimea leikki-ikäisen mielestä, näin se vaan monesti on.

5 kommenttia:

  1. Ihana setti kaiken kaikkiaan <3 varmasti lahjan saaja ja hänen äitinsä tykkää tästä ihanuudesta ;)

    VastaaPoista
  2. Voi tuo eka setti on vaan niin ihana (:

    VastaaPoista
  3. Kyllä kelpaa sankarin avata paketti, kun näin hienoja vaatteita sieltä paljastuu!

    VastaaPoista
  4. Taisitte olla naapurissa juhlimassa? Tytöt meinasi, että sielläkin ois juhlat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin joo teidän naapurissa juhlimassa ja katoin mennessä, että teilläkin tais olla juhlat? Olikin aika mahtava juhlasää :)

      Poista

Ilahdun kommenteista!