keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Paitabody ja sen ompelujärjestys

Ei tämä päivitysvauhtini ihan päätä huimaa, täytyy myöntää :) Mutta sen verran kovan takana ompeluajan löytäminen, että järkeviä kuvia ei tahdo ehtiä räpsimään.

Nyt ajattelin kuitenkin kirjata ylös paitabodyn ompelujärjestyksen. Ehdin jo vähän harmitella, kun en pääse omilleni tekemään mekkobodeja. Ne on niin söpöjä. Kunnes tajusin, että paitabodynä pieni mieskin saisi vähän vaihtelua vaatteisiinsa. Paidat kun ovat yksinään niin epäkäytännöllisiä...


Kaavaksi sopii mikä vain perusbodyn kaava. Minulla on tässä Bert, joka löytyy Ottobreen numerosta 1/12. Kiva kaava sellaisenaankin. Paidan päälliosan kangas on Verson puodin Onni-joustocollegea, ihanan ohkaista. Ja niin söpö kuosi kokonaisuudessaan, Pikkukiisken Leenan käsialaa tietysti.

Leikataan alusbodyn kankaasta etu- ja takakappale. Päällikankaasta leikataan hihat ja etu- ja takakappale paitapituisina. Levensin helmaa ihan vähän alaspäin. Lisäksi leikkasin pisarahalkion molempiin etukappaleisiin. Tämän voi korvata toki ohjeen mukaisella nepparilistalla, olkanepeillä tms. 

Ommellaan alusbodyn toinen sivusauma. Kantataan bodyn alareuna. Ommellaan alusbodyn toinenkin sivusauma ja paitaosan sivusaumat. Asetellaan paita ja body päällekkäin ja ommellaan olkasaumat. Nyt meillä on kasassa hihattoman bodyn kaltainen vaate. Kantataan hihansuut ja pääntie. Ommellaan hihan sivusaumat. Asetellaan hihat paikoilleen ja ommellaan hiha kiinni miehustaan ympyränä. Käännetään helma ja tikataan se kaksoisneulalla tai muulla joustavalla ompeleella. Sitten onkin enää neppien kiinnitys, lankojen päättely ja pisarahalkion viimeistely!


Pääntie on kantattu aloittaen pisarahalkion vasemmasta yläreunasta, sieltä pisaran pohjalle, oikeaan reunaan ja koko pääntie ympäriinsä. Yhdellä kanttauksella siis sekä halkio että pääntie. Tykkään tästä tavasta, sillä tämän avulla välttää paksut neppimöhkäleet!

Aamulla surautan bodylle vielä kaveriksi pöksyt. Meidän pienin tarvitsisi kipeästi vaatetta! Ihan vinkkinä vaan hänelle, että menisi kiltisti nukkumaan ;)


Aiemmin syksyllä tein ekan mekkobodyn salaiseen vaatevaihtoon. Tässä on kaavana Kisuliini.


Ja vielä bodyteemaa jatkaakseni lisään kuvan yhdestä syksyn pikalahjuksesta. Tästä tuli söpö!


Huomenna (tänään...) siis sovituskuva vielä Onni-setistä!

3 kommenttia:

  1. Olin "blogitaukosi" aikana alkanut seuraamaan sun blogia ja uusien postausten myötä oli hauska hoksata, että kirjoittaja olikin tuttu ihminen! :)

    Oon tykänny tehdä vauvalahjoiksi tytöille bodymekkoja, muuta miks en oo tajunnu tehä pojille bodypaitoja?! Tosi kiva idea ja Onni-kangas on niiiin symppis! Oon vältelly pisarahalkioita just sen möhkäleongelman vuoksi, mutta sun tyylillä näyttää kyllä tosi siistiltä ja sirolta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, tuli tarpeeseen ja toimi. Vaikkakin huomasin vasta kesken ompelun, että mula oli raglanhihat ja sulla tavalliset ja neppilistankin olin ajatellut laittaa. Ohje oli kyllä korvaamaton!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!