keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kunkkuja ja kettuja

Ihania kankaita pukkaa taas joka tuutista! Siis oikeasti! Voisko jo vähän rajoittaa?! Taidan antaa pankkitunnukseni miehen mukaan töihin... :D Tai sitten koitan kasvattaa selkärangan.

Verson puoti on oman paikkakunnan suht tuore yritys, jolta on tullut herkkuja kuoseja! Viimeisimpänä hankin sieltä Pikkukiisken Leenan suunnittelemaa (kuinkas muutenkaan!) Aurinkokunkku-joustista. Tähän rakastuin kyllä livenä ihan hulluna! Oli kyllä kivan näköistä kuvassakin, mutta livenä vielä ihanampaa...


Pimeitä kuvia taas, mutta jotain kuitenkin. Tilasin kangasta puoli metriä ja AEK leikkasi niin reilulla kädellä, että mahoton sentään! Katselin palaani ja mietin, mitä tästä tekisin. Alunperin kun olin ajatellut teepparia ja shortseja. Majapuun palloneuloksen yhdistin mielessäni tähän heti. Sitten se välähti mieleeni: keväthaalari!


 • Kangas: Joustis Verson puodista, palloneulos Majapuulta, resorit Ippalasta, vetoketju Metsolasta.
 • Kaava: Ottobre 4/2012, koko leveydeltä 74 ja pituudelta 80 ja vielä lisäsentit päälle, kaavasta poiketen kokonaan vuoritettu.
 • Mitäs tykkäät: No tykkään kyllä, vaikka on tässä pari epäonnistunuttakin ratkaisua...Vielä pikkuisäntä uudessa puvussaan. Tekeillä on tähän settiin myös asusteet. Puku on sen verran reilu, että mennee varmaan vielä syksylläkin. Voi ei, en saa siis ommella uutta syyspukua!!!

Kettujoustistahan tässä talossa on nyt jo 3/4 perheenjäsenistä. Isännältä vaan puuttuu. Itelleni ostin Sampsukalta ihan liivimekon, Juniorille ompelin aiemmin esitellyn haalarin ja yllättäen meidän pinkkifanimme ilmoitti haluavansa tästä mekon. "Kun musta on minun lempiväri!" Aijaa! No saamansa piti!


 • Kankaat: Kettuja Sampsukalta, raitajoustis Metsolan palalaarista
 • Kaava: singoallan kaava kaverilta, tasku omasta astiakaapista
 • Mitäs tykkäät: Näin kuvissa ja varsinkin pelkkä mekko kuvattuna tuo tasku näytti vähän häiriintyneeltä, mutta päällä tämä on minusta tosi kiva ja taskuun mahtuu paljon aarteita :)Sinne se käsi sujahti penkomaan pääsiäistipuja! Mekko on ollut tytölle mieleinen ja vein sen nyt varkain pyykkikoriin, kun siinä oli jogurttia. Taskun suulla on kaksinkertainen resori kertoimella 0,7 ja tuo ulkoreuna on kantattu ja resorin pituus on mitattu kertoimella 0,85. Singoalla on malliltaan tosi kaunis. En ollutkaan pitkään aikaan tämän mallista mekkoa ommellut! Tämähän olisi tosi nopea, jos ei alkaisi säätää taskujen kanssa...

Olen taas leikellyt ommeltavaa ihan jonoksi asti. Siltikään kankaat eivät tunnu vähenevän vaan pikemminkin lisääntyvän. Mutta nyt lähden vielä toviksi ompelukoneen ääreen!


3 kommenttia:

 1. Oli kyllä tyytyväisen olonen poika haalarissaan :) Ei mikään ihme, niin nätti se on!

  Ja tuota mekkoa ihastelin jo toisella palstalla aiemmin :) Keksintö vain on niin mainio! Meillä tungetaan kaikki (nimenomaan kaikki) lelut aina paidasta sisään ja maha pylloottaa milloin pikkuautoja, palloja tai legoja :) Joten tuo tasku olisi meille vallan hauska juttu!

  VastaaPoista
 2. Ihania!
  Mulla on kanssa tuota kunkkua ja olen miettinyt mitä raaskisin siitä tehdä. Haalari näyttää tosi söpöltä! :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat niin mekko kuin jumppari veivät kyllä sydämeni <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!