keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kevätpörriäinen

Minulla on nyt bloggaillu junnannut, tai siis neljä kirjoistusta ollut viimeistelyä vaille, enkä muka ikinä ole joutanut. Aletaanpas purkaa sumaa!

Toukokuussa on tullut ommeltua minun mittarillani ihan kivasti! Piikalla oli toukokuun alussa tanssiharrastuksen kevätnäytös, jota varten tarvittiin ampiaisen värinen asukokonaisuus. Uusimman Ottobreen pussihelmainen hupparimekko aiheutti välittömän vision, joten täytyi alkaa metsästää sopivaa kangasta ja tätä raitajoustista löysinkin paikallisesta ompeluryhmästämme.


  • Kangas: raitajoustis (Pehemiä/Majapuu), resori (Lasten Metsola)
  • Kaava: Little Elephant (Ottobre 3/2013)
  • Muutokset: Kaavan kooksi otin isoimman (92), mutta lisäsin pituutta. Tein helman kanttauksen sijaan pussihelman, joka ei kyllä oikein onnistunut. Huppuun olisi saanut lisätä korkeutta. Ampparin tuntosarvet piipunrassista ja väritetyistä massapalloista, kiinnitetty hakaneuloin. Pistin rullatusta huovasta ja hakaneulalla kiinni.
  • Mitäs tykkäät: Ihan jees, mutta ei mikään huippu.
Huh, tuo pussihelma olikin sitten taas semmoinen aivojennyrjäytyshomma, että väsyneenä sain hommat pariin otteeseen purkuun... Mutta ihana tanssiesitys saatiin ja Piika oli innokas amppari :)

Äitienpäiväksi askartelimme mummoille paidan helmaan keväisen kukkakedon kangasväreillä. Junioria ei otettu sotkuhommiin. Paidoista tuli tosi kivat, itse vaatteet olin ihan ostanut.


Täällä Pohjois-Pohjanmaalla kesä tulikin yllättävän äkkiä. Olemme nauttineet mahtavista kesäkeleistä ja hellelukemista jo kohta kaksi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!