keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Skootteri on lälläripyörä!

Kun näin ensimmäisen kerran kuvat Noshin skootterikankaista, valtasi mieleni outo mielihalu tehdä kankaasta samistelupaidat koko perheelle! No pakkohan se oli ryhtyä tuumasta toimeen! Nyt kun vielä tulisi kesäkelit... :) No, onhan tuo meidän neiti kulkenut sisällä hihattomilla tai lyhythihaisilla mekoilla ilman sukkahousuja jo ainakin pari kuukautta!

Laadultaan tämä kangas on suloisen pehmoista ja hyvin joustavaa! Ihan erilaista siis kuin Noshin kettu- ja bambitrikoot viime syksyltä. Tykkään tästä kyllä kovasti! Esipesussa myös värit pitivät hyvin pintansa, hienoa!

Ensimmäisenä paininjalan alle pääsi kesäinen haalari Junnulle. Sitä kun innoissaan vain leikkoo menemään, saa huomata, että jaa, eipä riitäkään tämä kangas. Leikkasin siis ensin miehen t-paidan ja sitten sen kummemmin suunnittelematta aloin tätä asua leikkoa. Loppujen lopuksi oli onnellinen sattumus, että etukappaleen joutui tekemään osittain toisesta kankaasta. Raikastaa todella paljon!

Kankaat: skootteritrikoo (Pehemia), raitatrikoo kierrätettyä maripaitaa, resori (kvk)
Kaava: Soma-haalaribody 80, Ottobre 1/2013
Muutokset: Jätin sivusaumanvarat pois ja siltikin on ihan mukavasti kasvunvaraa. Kankaan vähyyden vuoksi meni vähän tilkkuiluhommiksi.
Mitäs tykkäät: Tästä tuli kiva, vaikka vähän kämminkin.

Testasin tällä ompeluksella aplikointia ja kantinkääntäjää uudella koneella. Molemmat sujuivat minua tyydyttävällä tasolla oikein hyvin! Aplikointipaininjalkaa käytän myös kantatessa, koska koneessani ei paininjalan puristusta voi säätää, niin se helpottaa kanttaamista kääntäjän kanssa. Tämä haalarimalli on kiva! SaVassa näin vinkin, jota aion ehdottomasti kokeilla: pyöristä lahkeiden alareunan kulmat, niin koko alareunan saa kantata yhdellä suikaleella! Näppärää! Täällä on kuva Made by Pitsin blogista.

Kangas: Sama kuin edellä
Kaava: Green Butterfly 98 (kavennettuna), Ottobre 1/2012
Muutokset: Kavensin etu- ja takakappaleita keskeltä n. 2cm. Seuraavalla kerralla voisi lisäksi lyhentää rypytyskaitaleita ja avartaa vähän pääntietä.
Mitäs tykkäät: Tästäkin tuli kiva! Kavennuksen jäljiltä pääntietä olisi pitänyt vähän suurentaa, mutta menee se päästä läpi.
Alunperin tuo keltainen tunti postista kotiin tultuaan vähän pliisun väriseltä, mutta nyt se onkin niin kaunista! Meinasin tehdä tähän keltaiseen pinkit kantit, mutta koska mustaa resorikaitaletta oli jo valmiiksi leikattuna ja kääntäjässä paikallaan, päädyin mustaan. Piika odotti omaa skootterimekkoaan tosi kovasti ja oli tänään onnellinen saadessaan mekon!

Kankaat: Samat kuin edellä, raitaresori (Pehemiä)
Kaavat: miehen paita valmispaidasta, oma paita Ottobre 2/2011
Muokkaukset: Oman paitani helman jätin kääntämättä ja lisäsin leveän resorin. Miehen paitaan seuraavalla kerralla olkapäitä pitää vähän kaventaa ja pääntietä isontaa.
Mitäs tykkäät: Ensin tuo oma paita tuntui makkarankuorelta, mutta on se ihan hyvä :) Mieskin vissiin tykkää, ekaa kertaa hälle ompelin!
Kerrankin tuli hyvin käytettyä kangas: sinisestä trikoosta ei jäänyt yhtään tilkkua jälkipolville ja keltaisesta n. etukappaleen verran, hyvä hyvä! Nyt jäädään odottamaan sitten vaan kesää ja kelejä!

Minun kultani <3 Hauskaa vappua!

10 kommenttia:

 1. Mikähän ois kankaan kulutus yhteensä? T. pikkuriiviöiden äiti, joka ei ehdi mittailemaan/sommittelemaan kaavoja ja Kolme pukkia -kangas kuiskii korvaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sinistä 1,3m ja sitä olis tarvinnut ehkä sen 20cm lisää. Keltaista oli 1,5m ja sitä jäi pieni pala. Koot näissä on 80cm, 98cm, XL ja 42/44. Jos meinaan itelle ja tytölle tehä, niin ostan aina sen 1,5m. Siitä riittää mulle t-paita ja tytölle melkeinpä mitä vaan, siis paita, mekko, liivari jne.

   Poista
 2. Tosi kivoja! Tuo pojan haalari on söpönen! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana Tiina tämä sinun blogi:) minusta tuli nyt kyllä lukija. Ihania vinkkejä ja ideoita. Tosi hienot kesäasut teillä:) -Niina

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Pojan haalari on ihan huippu, myös tytön mekko tosi kaunis! mun miehelle tein kans teepparin tästä ja itelle topin, lapsille t-paidat. Voi käyä mun blogista kurkkiin. Tää kangas on niin ihanaa ja pehmeää!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivaa samistelua! Ja tosiaan hyvä "onnettomuus", että haalarista loppui kangas kesken, kun nuo raidat piristävät mukavasti. T: Irmeli

  VastaaPoista
 6. Hain hakusanalla "pipon ompelu" ja ensimmäisenä tupsahti kuva tutun näköisestä pikku tytöstä :)

  T. Se mamma joka kerhossa ihastelee teidän lasten vaatteita

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!