sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Retrokukkia ja vähän muutakin

On tullut viime aikoina ihan kivasti ommeltua, mutta jostain syystä bloggaaminen kesti tällä kertaa luvattoman kauan. Ei muuta kuin hommiin!

Ensiksi esittelyyn jo maaliskuussa ommeltu mekko, joka osoittautui heti ompelun jälkeen hervottoman suureksi. Korjausompelua mekkoraukka joutui odottamaan kuukauden.

  • Kangas: sekä joustofrotee että resori Lasten Metsolasta
  • Kaava: Green Buttefly, Ottober 1/2012, koko 98 reilusti kavennettuna
  • Muutokset: Kavensin yläosaa ja noita kerroksia jo leikkuu vaiheessa vähän, mutta en likimainkaan riittävästi. Ei auttanut muu kuin leikata mekon sivusaumat pois, hihat irti ja kaventaa. Nyt kavensin ehkä himpun liikaa, mutta joka tapauksessa nyt mekko istuu hyvin! Jos se jää liian nopeasti pieneksi, mekosta voi tehdä vaikka hameen!
  • Mitäs tykkäät: Tosi kaunis mekkomalli näin kavennettuna! Näitä lisää!
Vihreääkin retrokukkaa oli "pakko" saada, niin kun nyt kankaita on ylipäätään aina "pakko" saada ;) Siitä mielessä oli heti mustikkahaalari, joka ei nyt ihan putkeen mennyt, mutta kiva siitä kuitenkin tuli. Monta mokaa sain yhteen haalariin mahtumaan!



  • Kangas: kukkafrotee (Lasten Metsola), keltainen frotee ja ruskea resori (Hannan kangas), vetoketju (Ippala)
  • Kaava: Mustikka-haalari, Ottobre 6/09, koko 74/80
  • Muutokset: kaavana oli koko 74, jonka selkään lisäsin n. 3cm pituutta ja jätin sivusaumavarat pois. Vieläkin olisi saanut selkämittaa lisätä ehkäpä! Lahkeisiin lisäsin resorit.
  • Mitäs tykkäät: Tämän mallisia haalareita pitäisi tehdä lisää. Kiva tuo eri värinen yläosa, vaikka se tulikin mokan seurauksena!

Ensinnäkin mielestäni muka yritin kohdistaa kuviota, mutta mutta... Ei ihan! Sitten alunperin tästä piti tulla kokonaan kukkakankaasta. Olin katkaissut kaavan kainaloiden alta, jotta saan lisättyä selkäpituutta. Tyytyväisenä leikoin menemään, ompelin valkoisen piilovetoketjun ja ihmettelin, miten se muka olikin niin reilun mittainen, vaikka olin mitannut, kuinka pitkän tarvin. Kun tuli aika yhdistää etu- ja takakappaleet toisiinsa huomasin mokan. Olin leikkausvaiheessa laittanut etukappaleen yläosan väärinpäin kankaalle ja tuloksena oli se, että kainalot olivat keskellä. Onneksi ompelukaveri sanoi, että hän on tehnyt saman mokan ja korjannut sen leikkaamalla yläosan pois ja korvaamalla sen toisen värisellä ja tadaa! Tämähän olikin ihan onnellinen moka! Enpä olisi muuten hoksannut laittaa tällaisia taskujakaan! Kolmas pikkumoka on liian pitkät lahkeet ja neljäs millin moka, no senhän näkee ;) Mutta on nämä kivat!


Lopuksi nopea esittely parille ystävälle ommelluista vaatteista.



  • Kankaat: Kuviokankaat taitavat molemmat olla Metsolasta. Raitatrikoo on kierrätettyä ja sininen joustis Hannan kankaasta.
  • Kaavat: Liivimekko kaverilta, loput uusimmasta OB:sta (1/2013)
  • Kivoja uusia kaavakokeiluja!


  • Kankaat: raitatrikoo Ippalasta, heppatrikoo Selialta
  • Kaava: More Grey




4 kommenttia:

  1. Vau, mikä määrä hienoja ompeluksia!

    VastaaPoista
  2. Ihania! Onko sulla tuossa huppuliivarissa edessä mikä kiinnitys?

    VastaaPoista
  3. Kuvassa siinä on kröhöm kaks nuppineulaa, mutta metalliset nepparit laitoin siihen sitten.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!