sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Koneita

Haasteessa mainitsinkin jo koneideni merkit ja ajattelin kirjoittaa lyhyesti oman postauksensa niistä.

Pistin reilu viikko sitten ompelukoneeni vaihtoon. Olin jossain määrin harkinnut sitä jo pari vuotta, mutta nyt se oikutteli siinä määrin, että kävelin Oulun Ompelutaloon. Kysyin heti ensimmäisenä Pfaff Ambition 1.0:aa, mutta myyjä käänsi keskustelun melkein saman tien Berninaan, se kun on heidän liikkeendä ykkösmerkki. Esitteli koneet, vähän testailin ja lähdin kotiin miettimään. Sitten tulin uudelle vierailulle aplikointitilkkujen ja kanttauksen kanssa, testasin niitäkin. Ja niin minustakin tuli sitten Berninan omistaja! Malli on B215. Hyvin peruskone, mutta heti ensi ompelut ovat olleet aivan ihania entiseen koneeseen verrattuna! Aiemmin minulla oli Husqwarna Viking Prelude 350. Hyvin sillä pärjäsin, mutta tietyt asiat siinä olivat vähän hanurista. Esim. aplikointitikki ei ollut tasaista, puolakotelo oli vaakasuunnassa ja siten kantinkääntäjä tulisi sen päälle, alalangan kireyden säätäminen oli työlästä.Kovasti pähkäilin Pfaffin ja Berninan välillä, mutta kova kauppamies sai kelkkani kääntymään Berninaan. Perustelut lähinnä itselleni olivat seuraavat:

 • Pfaffissa oli juuri samanlainen puolakotelo kuin Huskyssani. Ei kiitos...
 • Berninan käytettävyys oli huomattavasti helpommin lähestyttävä.
 • Bernina on metallinen suurilta osin, joten jämyn oloinen.
 • Pfaffissa olisi ollut paljon ompeleita, mutta Berninasta löytyi suora, siksak ym. tarpeelliset ;)
 • Berninassa ei voi paininjalan puristusta säätää, mutta se kyllä tuntui syöttävän kangasta muutenkin tosi hyvin.
 • Pfaffissa olisi ollut isompi työtila ja vakiona yläsyöttäjä...
Testasin viimein kantinkääntäjääkin, olihan siinä vähän säätämistä ja säätämisen varaa olisi vieläkin, mutta ihan tyytyväinen olen tikkiin. Nopeaahan se kanttaaminen nimittäin sillä on...  Toisessa postauksessa sitten lisää tuotoksista! Koneen mukana tullut apupöytä oli ihan verraton! Sain siihen teipattua kantinkääntäjän paikalleen, joten sen käyttöönotto on superhelppoa!Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen koneeseen! Voi miten kaunista kaksoistikkiä se tekee! Ja miten helppoa on nyt saumojen litistäminen!

Saumurina minulla on äitini kone, Bernette 334D. Hyvä kone huoltomiehenkin mukaan. Jos tätä mallia annetaan vaihdossa pois, ei kone kuulemma juuri myytävänä vanhene vaan menee samantien!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Sinulla näyttää olevan Janome nauhankääntäjä viritettynä ompelukoneeseen. Onko tuo se peitetikkikoneen kääntäjä? Mistä ostit? Itsekkin haaveilen kääntäjästä mutta mietin vielä mallia. Kuvien perusteella kun sellainen Bernina tape binder
  Joka muistuttaa tuota Janomea saattaisi mennä jopa ruuveilla kiinni tuohon koneeseeni... Ehkä. Eli millä perusteella päädyit tuohon malliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on Janomeen sopiva tarvikekääntäjä, joka on tilattu ebaystä täältä: http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=300720931244

   Tiesin ompelututtujen kautta, että tämä sopii melkein koneeseen kuin koneeseen. Huskyni kanssa en saanut sillä siistiä jälkeä, mutta tämä uusi koneeni tekee sillä kyllä hyvin! Näppärä ottaa pois ja pistää takas paikalleen.

   Hyvien kokemusten ja halvan hinnan (n. 25e) vuoksi tilasin tuon, enkä oikeastaan katsonut edes Berninan omia kääntäjiä.

   Poista

Ilahdun kommenteista!