maanantai 8. huhtikuuta 2013

Aura-matto

Etsin aikani olohuoneeseen uutta mattoa. Huonekaluliikkeissä ei ollut mieluisia: karvalankamatto ei meille passaa, paperinarumatoissa ei ollut kivoja värejä. Iso, leveä, räsymaton tyylinen olisi ollut mieluisin, mutta niitä ei tullut vastaan tai jos tuli, väri ei ollut mieluinen tai muuta vikaa oli. Mikä sitten eteen?

No ei muuta kuin ontelokudetta 5kg tilaukseen ja koukku kauniiseen käteen! Tilasin Lilli-ontelokudetta Kauhavan kangasaitasta. Malliksi valitsin niin ikään Kauhavan kangasaitan Aura-maton yksinkertaisen tyylinsä vuoksi. Ensin olin aikeissa tehdä Juhannusruusun, mutta se tuntui liian pitsiliinalle. Väriksi valitsin oranssin, jota löytyy meiltä kaksista suosikki verhoistani ja vihreä matto meillä jo on vaalean maton lisäksi.

Tein matosta vähän isomman kuin ohjeessa. Vieläkin isomman olisin halunnut tehdä, mutta kudetta oli enää niin vähän, ettei sitä enää olisi täyteen kierrokseenkaan saati enempään.

Ja onhan tämä mieluinen! Hivenen meinaa aaltoilla, mutta eiköhän se siitä tasoitu! Piika tykkää leikkiä siinä Piiri pieni pyörii :)


Oranssin sävy on tässä todella kaunis! Ei hyökkäävä, eikä toisaalta murrettukaan. Passaa tosi hyvin Vallilan Jaffa-verhojen kaveriksi!


Oli kyllä kiva virkata pitkästä aikaa! Käteenhän tuon paksun kuteen koukkuaminen ottaa ja lämmintä puuhaa tämä myös oli maton kasvaessa. Nyt vaan pitäisi jaksaa päätellä langan päät...

7 kommenttia:

 1. upee on kyllä..siis ihan mielettömän hieno. taas kateellinen kun ei meikäläisellä koukku kestä kourassa..puikot kyllä mutta ei koukku..oi miksi oi miksi?? XD

  VastaaPoista
 2. Osaisitko neuvoa tumpeloa... Olen siis tod. kokematon virkkaamisessa ja tämmöisen urakan itselleni alkuun otin. Eli heti toiseen kerrokseen töppää, kun pitäisi tulla 20 pylvästä ja minä en saa suurin surminkaan kuin 18. Kokeilin jopa ekaan kerrokseen 10 kiinteää silmukkaa, mutta 18 pylvästä tuli siitä huolimatta. Osaisitko neuvoa kokeneempana, missä voisin tehdä virheen? Mahdotonta varmaan näkemättä sanoa, mutta kysynpä nyt kuitenkin. Upea tuo sinun matto, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää tietenkään muista, miten omassani tein, mutta muistelisin myös laittaneeni aloitusrinkiin enemmän ketjusilmukoita ja sitten vaan vahvasti runnoen niitä

   Poista
  2. Äh, lipesi liikkeelle liian aikaisin... Niin runnot niitä pylväitä kasaan, että saat ne mahtumaan. Kannatta sitten matkan varrella laittaa mattoa lattialle, niin näet, ettei reuna ala pahasti aaltoilla. Ite en laittanut säännöllisesti, joten oli pakko jossain vaiheessa purkaa ja vähentää lisättäviä pylväitä. Tsemppiä urakkaan! Paksulla langalla sanotaan kyllä olevan helpompi aloittaa virkkaus kuin ohuella :)

   Poista
 3. No niin, kävin ohjetta lukemassa. Kyllä olen tehnyt ihan ohjeen mukaan ja siitä pitäisi kyllä tulla se 20 pylvästä. Virkkasithan sen 3kjs:n aloituksen kanssa samaan yhden pylvään? Ja tuo aloituksen 3kjs lasketaan yhdeksi pylvääksi myös. Ja aina 2 pylvästä jokaiseen kiinteään silmukkaan. Hankala tosiaan näkemättä neuvoa tämän enempää.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!