torstai 25. huhtikuuta 2013

Haastetta pukkaa

Sain 11-aiheisen haasteen kolmestakin blogista, VaapulaltaMintsulta ja Paulalta. Lisäilen tähän tekstin väliin kivoja kuvia, joita puhelimeni syövereistä satun löytämään :) Haastehan menee näin:


Haasteen säännöt ovat seuraavat:
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa,joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Ajatella... Junnu oli joskus (siis viime kesänä :D) niin pieni, että mahtui nuken kehtoon <3

Elikkäs ensin ne yksitoista asiaa minusta. En ala kertoa 22 kuitenkaan, vaikka kaksi haastetta sainkin ;)

 1. Olen kotoisin Lapista.
 2. Olen harrastanut musiikkia 7-vuotiaasta lähtien.
 3. Instrumenttilistani elämäni varrelta on: laulu, piano, viulu (hyvin lyhyt tuttavuus), hanuri, kirkkourut, alttonokkahuilu ja kitara. Kahta viimeistä olen soittanut myös aika vähän.
 4. Olen laulanut aikuisten kuoroissa 18-vuotiaasta lähtien eli n. 14 vuotta ja sitä ennenkin erilaisissa koulun kuoroissa, lapsikuoroissa sun muissa.
 5. Olin yhden lukuvuoden (2010-2011) ilman omaa kuoroharrastusta, enkä kyllä hevillä päästä tilannetta tuollaiseksi enää toiste!
 6. Tällä hetkellä laulan oululaisessa naiskuorossa toista vuotta.
 7. Inhoan siivoamista, mutta toisaalta rakastan sitä, kun paikat ovat tiptop. Ne ovat vain valitettavan lyhyen aikaa tiptop... Ristiriitaista.
 8. Olen illan virkku ja aamun torkku. Teen usein käsitöitä yöunien kustannuksella.
 9. Nautin tästä suhteellisen kiireettömästä ja aikatauluttomasta kotiäidin elämästä, vaikka huonojakin hetkiä toisinaan on! Kamalaa, jos joutuisi työpäivän ja kotihommien päälle tekemäämn ja korjaamaan kokeita yms. Vaikka nekin päivät ovat kyllä vielä edessä...
 10. Eli olen ammatiltani opettaja, tarkemmin matematiikan, fysiikan ja kemian aineenopettaja.
 11. Ja tykkään työskennellä yläasteikäisten kanssa!
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Piika isin kanssa sirkuksessa.

Sitten haastajien kysymysten pariin! Ensin Vaapulan kysymykset.


 1. Kauanko olet harrastanut käsitöitä? Nyt tämä säännöllinen harrastaminen on alkanut 2007. Ensin neuleita ja virkkauksia, sitten ristipistoja ja askarteluja ja nyt ompeluksia. 
 2. Mikä inspiroi sinua tänä keväänä? Kauniit kankaathan ne inspiroivat aina :) Ja Ottobre!
 3. Paljonko rahaa kuukaudessa käytät kankaisiin/lankoihin? En suostu laskemaan! Vaihtelee ja pitäisi kyllä vähentää.
 4. Haluatko nopeasti valmista vai käytätkö mielelläsi aikaa yksityiskohtiin ja siistiin jälkeen? Haluan nopeasti valmista, mutta olen kyllä nyt innostunut taskuista, jotka vievät vähän aikaa.
 5. Millä koneilla ompelet? Ostin juuri uuden ompelukoneen: Bernina 215. Saumuri on äidiltä lainassa (vai "lainassa"?), Bernette 334D.
 6. Mikä on lempivuodenaikasi? Miksi? Täytyy sanoa, että minulle ei ole oikeastaan mikään vuodenaika toista mieluisampi. Nyt kun on kevät, niin tykkään kyllä :) Ihanaa, kun on lumet sulaneet ja ulkona riittää tekemistä hiekkiksellä ja leikkipuistossa, pääsee pyöräilemään jne. Joten vastannen, että kevät :)
 7. Mikä käsitöissä on parasta? Pään lepuutus ja se, että saa jotain ihanaa tehtyä ihan ite!
 8. Onko joku työvaihe, joka on sinulle erityisen epämieluista? Hmm... Kaavojen piirto ja kankaiden leikkuu on vähän ikävää. Vanhalla koneella en tykännyt framilon-nauhan ompelusta.
 9. Mikä materiaali on sinulle mieleisin? Riippuu tarkoituksesta. Trikoita ja joustiksia käytän eniten.
 10. Minkä käsityön aiot tehdä seuraavaksi? Seuraavaksi ompelen miehelleni t-paidan Noshin skoottereista ja pojalle samisteluvermeet :)
 11. Tämän viimeisen kopioin Koolta, koska oli niin hyvä kysymys: Hyvä kässävinkki, jonka haluaisit jakaa meille lukijoille? Minulla on semmoinen paha tapa, että jätän aina kaavat levälleen pitkin työpisteen lattiaa, kun irroittelen niitä kankaasta ompelun lomassa. Sitten kun tulee kiire siivota työpiste, lataan vain kaavat isoon kassiin odottamaan järjestelyä. Tämä ei sitten ollut vielä se vinkki! No paljonpa kiinnostaa käydä kassillinen kaavoja läpi, vaikka niissä kyllä lukeekin, mikä kaava kukainenkin on... Nyt olen sitten hoksannut, että kun ompelen, pistän kyseisen vaatteen kaavat samaan nippuun ja kun olen saanut kaikki kaavat irti, pistän ne yhdellä nupparilla toisiinsa kiinni, niin pysyvät kaikki tallessa. Reipas jos olisi niin mapittaisi saman tien, mutta jos ei ole, niin täytyy keksiä jotain muuta ;)Pikseli on joskus vähän hassu. Tässä se on vissiin kait sitten kylpylälomalla.


Sitten Paulan kyssärit.
 1. Mistä kaupasta ostat eniten kankaita? Livekaupoista eniten käyn Metsolassa, nettikaupoista viime aikoina eniten on tullut tilattua Pehemiältä, mutta vaihtelee kyllä kovasti.
 2. Millainen on "pakko saada" -kangas? Semmoinen, jonka kuosi iskee ja kovasti! Esim. kalastajakangas
 3. Mikä on isotöisin ompeluksesi? Hmmm... Olisikohan se tämä pöllötakki?
 4. Mitä haluaisit ommella, mutta epäilet, ettei taitosi riitä? Itselleni kevät/syystakin.
 5. Onko sinulla ns "ufo-laatikko" eli keskeneräisten töiden säilytyspaikka? On.
 6. Jos, niin millaisia töitä siellä majaillee ja miksi ne on sinne joutuneet? Ufolaatikossani on joitakin neuleita, ne ovat jääneet kesken tylsyyden takia (esim. miehen mustat villasukat, boring!) tai sen takia, etten ole ollut tyytyväinen jälkeen, ristipistotöitä on kesken aika paljonkin erääseen ristipistohassutukseen osallistumisen vuoksi. Ompelutöistä ufoja edustavat leikatut vaatteet, joita ei vain syystä tai toisesta ole tullut ommeltua ollenkaan. On tullut aina muka jotain kiireisempää tai mieluisempaa tekemistä. Aika hyvin sain kyllä helmikuussa ufoja karsittua!
 7. Ompeletko muille kuin perheellesi? Ompelen lahjaksi ystävien lapsille ja ihan muutamia vaatteita olen tehnyt jonkun ystävän pyynnöstä. Aika ei riitä omillekaan ommella niin paljon kuin mitä tahtoisin.
 8. Paljonko ompelet? Ompelen n. 2 päivänä viikossa, joskus useammin, joskus harvemmin. Yleensä pääsen ompelemaan vasta, kun lapset menevät nukkumaan ja ne peijoonat nukahtavat vasta yhdeksän jälkeen, joskus lähempänä kymppiä. Tein uudenvuodenlupauksen, että en ompelisi enää klo 23 jälkeen, koska en saa sitten enää unta. Ei ole pitänyt...
 9. Mitä ompeleminen merkitsee sinulle? Ommellessa niin kuin muidenkin käsitöiden parissa rentoudun ja nollaan päätäni, siinä ei pysty muuta miettimään. Ompelu on nyt pinnalla eniten varmaankin lasten vuoksi, kun ommellen saa nopeasti valmista.
 10. Luuletko harrastavasi ompelua aina? Ainakin niin kauan, kuin omille lapsille itse tehdyt vaatteet kelpaavat. Sen jälkeen varmaankin jokin muu käsityön laji nousee pääasialliseksi harrastukseksi.
 11. Suurin unelmasi tähän harrastukseen liittyen? Jaa-a! Muutama lisätunti vuorokauteen :D
Pysy aina pikkuveljenä ja lintuna! Porukkapäikkäreillä viime syksynä.

Sitten Minnan kysymykset:

 1. Mikä on paras opetus minkä elämässäsi olet oppinut? Toivottavasti paras opetus on vielä tulossa. Lapset opettaa hetkeen tarttumista.
 2. Onko ketään kenet ehdottomasti haluaisit nyt nähdä? Ensimmäisenä tuli mieleen mummoni, joka kuoli vuonna 1998.
 3. Mikä on paras lukemasi kirja ja miksi? Hmmm... Mikähän se olisi? Minulla on tietyt klassikkokirjasuosikit, mutta sanotaan nyt vaikka Stieg Larssonin Millenium-trilogia, koska se on niin jännä!
 4. Mikä ominaisuus sinussa on parasta ja miksi?
 5. Minkä taidon haluaisit oppia? Haluaisin oppia taitavaksi aplikoijaksi. Harmi, ettei tätäkään taitoa voi oppia ilman harjoitusta!
 6. Mikä laulu kuvastaa sinua? Nyt on kyllä paha. Vaikka laulankin erittäin mielelläni ja minulla on tietyt lempparilaulut, joita mieluiten laulan, en osaa sanoa, mikä kuvastaisi jotenkin juuri minua. Kun katsoit minuun on sellainen laulu, jota aina laulan karaokessa, joten ehkä sitten se :)
 7. Oliko sinulla lapsena mielikuvitus ystävää? jos oli minkä niminen. En muista, että minulla olisi ollut.
 8. Onko mielestäsi talvi liian pitkä? Ei, kunhan se vaan on luminen! Jos talvi on vain märkä, niin sitten se on pitkä!
 9. Suosikkireseptisi? Tällä hetkellä varmaankin kinderpiirakka.
 10. Mitä ruokaa et voi sietää? Graavilohta.
 11. Kissa vai koira? Meillä on molemmat, mutta ehkä olen piirun enemmän kissoihin päin kallellaan.
Nätti, nätimpi, meidän piika!
Sitten minun pitäisi keksiä vielä 11 kysymystä ja haastaa 11 bloggaria!

 1. Mikä on ensimmäinen käsityösi, jonka muistat?
 2. Mitä käsityölajeja olet kokeillut?
 3. Mikä käsityölaji ei todellakaan ole sinun juttusi?
 4. Mikä on lempityövaiheesi käsitöihin liittyen?
 5. Kuka on sinun käsityöidolisi?
 6. Mikä on onnistunein käsityösi?
 7. Mikä on lempikuosisi?
 8. Jos saat viettää yhden illan ihan itseksesi, mitä silloin teet?
 9. Mitä odotat ensi kesältä?
 10. Millainen olisi unelmalomasi?
 11. Jaa paras käsityövinkkisi!
Rapatessa roiskuu! Mie olen niin polleaa poikaa, kun ite syön omin käsin :)


Sitten haastetut! Sori, jos haastan jo haastetun, ei ole sitten tietenkään pakko vastata uudestaan!


 1. Omin pikku kätösin
 2. Piituski
 3. Hurahtanu käsitöihin
 4. Outo lintu linnassa
 5. Nappihyppelyllä
 6. NauravaNappi
 7. Omatekele
 8. Kiikkusaari
Ja tämän enempää ei nyt polla säteillyt! Jospa täydentäisin myöhemmin listaa.Kissat vähän katteli, että hetkonen, tämähän on meidän peti, kun toin Junnun nukkumaan. Elkää huolestuko kuitenkaan, ei ne sänkyyn jääneet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!