maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ihanuuksia pikkuiselleni!

Pääsiäisenä päätin, etten ompele mitään, ennen kuin virkkaan maton valmiiksi. Sen jälkeen poltteli kyllä jo kovasti päästä ompelemaan!

Fb:n paikallisessa ryhmässä alkoi huhtikuun alussa kangaskaapin laihdutustalkoot. Eilen viimein pääsin siivoamaan ompeluhuoneeni ja totesin laihdutuskuurin tulevan enemmän kuin tarpeeseen.

Mutta kuinka ollakaan, piti kuitenkin huhtikuun alkuun myös ostaa kangasta... Näin vihreästä hurmurista tehdyn hupparin ja ihastuin. Kangas oli loppuunmyyty, mutta suunnitelijalta sitä sain ostettua palan. Ostin helmi-maaliskuussa alesta Metsolan vihreän aaltohupparin kesää ajatellen, mutta se harmaantui heti ekassa pesussa ja jouduin sen palauttamaan. Tämän hupparin myötä sain kuin sainkin Juniorille päheän vihreän kesäpaidan!


 • Kangas: Hurmuri (Verson puoti), raitaresori (Pehemiä), vihreä resori (Lasten Metsola) ja raitatrikoo (Ippala)
 • Kaava: OB 1/2013 Villikko-haalari, kokona 74/80
 • Muokkaukset: Kaavaan itse piirretty huppu, hihaa lyhennetty ja haalarin alaosa jätetty pois, sivusaumat suoristettu ja lisätty helmaan ja hihoihin resorit.
 • Jatkossa: Pääntietä kannattaa avartaa hieman lisää, helmaresori on nyt liian pitkä ja ehkä liian kireäkin, eli vaikeahko pukea päällä.
 • Mitä tykkäät: Mutta kun päälle saa, niin ihanalta näyttää!


Kierrätysfarkut on pitänyt tehdä jo kauan, heppapaidan kaveriksi. Siskon vanhat Levikset saksin pikkumiehen pöksyiksi. Ehkä hippasen turhan paksua vauvan jalkaan, täytynee kierrellä kirppareilla "sillä silmällä", jos vaikka löytäis ohuempaa farkkukangasta.
 • Kangas: farkku kierrätettyä, raitaresori (Pehemiä)
 • Kaava: Hupsis OB 1/2009, koko 74/80
 • Muokkaukset: Piirsin kaavan 74 koon leveydellä ja 80 koon pituudella. Olisi ehkä voinut suorilta tehdä 80-senttisen, mutta hyvät nämä ovat näinkin.
 • Mitäs tykkäät: No taskujahan nämä huutaa, mutta halusin kerrankin tehdä oikean pikasurautuksen!
Näissä kahdessa vaatteessa ompelukonetta on käytetty vain kokolapun ompeluun, ei muuhun! Nopeaa hommaa! Tykkään setistä tosi paljon!

Hyvin alkoi siis huhtikuun kangaskaapin laihdutus, kun heti piti ostaa kolmea Leenan suunnittelemaa kangasta... Mutta toisaalta: kahdesta on jo ommeltu ja kolmannestakin (Metsolan vihreä kukka) leikattu ja jämät kaikista laitettu myytävien kankaiden kasaan. Näinhän se pitäisikin mennä, että saman tien leikellään ja ommellaan se, mitä kangaskaupasta kotiin tupsahtaa. Hurmurin kävin siis Leenalta hakemassa ja samalla reissulla ostin haalarin verran Aurinkoista. Ensin meinasin tehdä shortsihaalarin miikkarikaavaa muokkaillen, mutta eilen esikoista päikkäreille nukuttaessa iski voimakas visio, joka piti heti toteuttaa. Olin tätä kyllä jo mielessäni aiemminkin pyöritellyt. • Kangas: Aurinkoinen (Selia), keltainen resori (Lasten Metsola) ja keltainen joustofrotee (ehkä Hannan kangas)
 • Kaava: Housuosassa sama farkuissa käytetty Hupsis (OB 1/2009), yläosa saksittu summissa, mutta Petit fee -mekosta (OB 1/2010) olisi ainakin saanut kaavat piirrettyä, siinä on vastaavanlainen yläosa.
 • Muokkauksia: Housuissa nostin etuosan reunan melkein samalle tasolle takaosan kanssa. Housujen korkeutta olisi voinut olla hippanen lisää. Muuten kaavamuokkaus ja summittain leikkely onnistui mielestäni erittäin hyvin!
 • Mitäs tykkäät: Voiko olla enää iloisempaa vaatetta?! Ei voi!Tässä pikkumies esittelee muikeana uusia pöksyjään ja uutta taitoaan eli kovasti koittaa nousta tukea vasten seisomaan. Jalat vaan eivät oikein meinaa vielä kantaa. Edelleen aika haastava kuvauskohde :) Tässä haalarissa ompelukonetta on käytetty lappuosan tikkauksiin, napinläpiin, henkselien päiden ompeluun ja henkselien kiinnittämiseen takaresoriin. Muuten on suristeltu saumurilla. Haalari pääsee sukkikset kaverinaan ehdottomasti jo käyttöön! Ja näitä täytynee tehdä ainakin toiset kesää varten!

8 kommenttia:

 1. Viimein sain liityttyä lukijaksesi! Sulla on niin muntyylisiä ompeluksia, että tulee ihan iloiseksi. Kurkkaapa blogiini, siel on sulle haaste:)

  VastaaPoista
 2. Ihania <3 mulla olis näitä samoja kankaita, jotka polttelee, mutta pitää saada ensin yks projekti loppuun ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanan hurmaava huppari! Tosi mälsää, että Metsolan kankaissa ja vaatteissa väriongelmaa. Nuo iloiset henkselihousut ovat todella pirteät.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania ompeluksia kaikki! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on ihania vaatteita! Niin herkulliset värit ja kauniit kuosit, että kuviakin katsellessa tulee hyvälle mielelle. Harvakseltaan täällä käyn kurkkimassa, mutta sitten ihailenkin monta postausta kerralla. :)

  VastaaPoista
 6. Noi aurinkohaalarit kyllä pistää hymyilemään ♥ muutkin ompelukset aivan ihania (:

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!