maanantai 10. kesäkuuta 2013

Huolella marinoitua ja vähän tuoreempaakin

Vähän vajaa vuosi sitten näin Maitotyttö-blogissa ihanan kukkaisen imetysmekon. Tuon tyypin mekot oli laitettu huuto.nettiin myyntiin ja luonnollisesti ne olivat kaikki siinä vaiheessa menneet, kun huomasin kuvan. Saman tien tarkistin, vieläkö samaa kangasta saa Metsolasta ja saihan sitä. Ostaa pätkäytin palan, jotta tekisin Junnun ristiäisiin itselleni kukkamekon. Mutta kuinkas kävikään, tekemättähän se jäi, kun oli työn alla lasten juhlapuvut, siivousta, leipomista ja suhteellisen tyytymätön vauva.

Nyt sitten kangas pääsi mekkohuumassani leikkuupöydälle ja ommella surautin siitä toisen Onion-mekkoni. Ja voi miten ihana siitä tulikin!

Hihan halusin perhoshihaksi, jotta käsivarteen tarttuisi mahdollinen päivetys kokonaan ilman t-paidan hihan rajaa. Leikkuupöydän ympärillä lojui vielä Riinen kaavat ja siinähän minulla olikin perhoshiha valmiina. Mittailin sitä vähän ja vertailin Onionin hihansuuhun, lisäsin taitteelle n. 5cm lisää tilaa ja leikkelin menemään. Ompelin hihan paikalleen ja kokeilin: kas, tällä hihallahan saatan oikeasti nousta ilmaan! Eli lyhyemmäksi piti hihaa saada ja sakset käteen ja silmävaraisesti leikkaamaan. Hihan korkeudeksi tuli nyt maksimissaan n. 5cm. Aika kiva! Hihan suu oli aika iso, joten ihan lopuksi kavensin sitä vielä ja jatkossa teen tämän varmaankin jo heti leikellessä.

Kangas: trikoo (Lasten Metsola), resori jotain jämiä
Kaava: Onion 2035
Muokkaukset: Jätin saumanvarat pois ja suoristin etu- ja takakappaleiden reunat kainaloaukkojen pienentämiseksi. Rinnan alle lisätty taas muutama sentti ja framilonnauha ympäriinsä. Perhoshihan muokkauksesta enemmän myöhemmin.
Mitäs tykkäät: Tykkään tästäkin!Uskaltauduin kokeilemaan viimein myös rullapäärmettä ja jälkeenpäin lähinnä huvitti, miten olen tätä pelännyt jo pari vuotta! Helppoa ja nättiä! Nyt vaan frillaa toisensa perään!

Hihan pohjakaavaksi otin Mekkotehtaan perhoshihan kaavan (koko 98/104 sattui olemaan piirrettynä). Lisäsin siihen taitteelle n. 5cm ja rypytin sen mekkoon kiinni framilonilla. Hihasta tuli niin iso, että sillä olisi varmaan voinut oikeasti lähteä lentoon :D Saksin n. 5cm leveydestä pois ja ompelin tuon rullapäärmeen tilalle ja avot!
No sitten vähän tuoreemmasta kankaasta ompelusta. Kerrankin minulla oli tuuria ja satuin olemaan Metsolan liikkeessä, kun palalaariin nosteltiin tehtaalta jääneitä jämiä mm. pinkkiä helistintiä. Sitä täytyi heti ottaa palanen itselle. Ensimmäinen ompelus kankaasta syntyikin tänään, mekko n. vuoden ikäiselle suloiselle neitokaiselle.

Kangas: helistinfrotee ja resori (Lasten Metsola)
Kaava: pohjalla on Villikko-haalari (OB 1/13), mutta...
Muokkaukset: ...hihat on pätkäisty ja pitkät resorit lisätty, haalarin alaosa vaihdettu käsivaraisesti piirrettyyn helmaan, pääaukkoa vähän suurennettu.
Mitäs tykkäät: No tykkään kyllä kovasti, vaikka tämä on väreiltään vähän jo turhan kirkas minun makuuni. Tässä kuvassa pinkki on tummempi kuin luonnossa. Mutta sen verran kiva malliltaan, että täytyy katsoa, riittäisikö Piikallekin tämmöisen mekon verran!
Tämmöisiä ompeluksia siis tällä erää. Mulla on nyt mukava flow päällänsä näiden ompelusten suhteen ja ideoita pukkaa koko ajan. Pitäisi kuitenkin malttaa ommella Junnulle useammat trikoopökät, koska housuja kaverilla ei juurikaan ole. Puin hänet keväällä näet melkeinpä pelkästään haalareihin ja potkupukuihin. Tällä viikolla on myös yksivuotissynttäreiden aika, joten juhlatamineet ovat ajankohtaiset. Katsotaan, mitä yövuorolainen tällä viikolla ehtiikään!

3 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihania mekkoja. Ja herkku kankaat <3 oih!

    VastaaPoista
  2. Sinulta kyllä tosiaan näyttää pukkaavan koko ajan toinen toistaan ihanampia ompeluksia. Voisit antaa sitä flowta vähän tännekinpäin :) Tosi nätti tuo sinun oma mekkosi ja oi tuo pinkki helistinkangas on aivan ihanaa.

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo sinun mekkosi! Mulla jatkaa marinoitumista vielä sama kangas :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!