lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesäistä Metsää

Pohjois-Pohjanmaan ompeluryhmä on muiden Facebookin ompeluryhmien tapaan verraton ideariihi ja apukeskus! Ja valitettavan usein myös hervoton rahareikä... :D Tämä ryhmä pykäsi menneenä talvena pystyyn kuosikilpailun, jonka voitti Pikkukiisken Leenan suunnittelema Metsä. Metsä tuli ensin joustiksena ja niin retroissa väreissä, etten siitä oikein innostunut, mutta trikoona ihanan aurinkoisissa väreissä oli pakko kotiuttaa pätkä tätä kangasta!

Ja nyt me saammekin samistella kohta vuoden ikäisen pikkuherran kanssa!

Kangas: Metsä (Hannan kangas, ei myynnissä), resori (Sampsukka)
Kaava: Onion 2035
Muokkaukset: lyhythiha, rinnan kohdille pari senttiä korkeutta lisää ja framilon-nauhaa kevyesti venyttäen, helmaan vähän pituutta.
Mitäs tykkäät: Tykkään!
Nämä superkesäiset kelit ovat saaneet minut kaipailemaan kesämekkoja. Olen vähän nihkeä ollut ostamaan tai tekemään itselleni, koska toivoisin noiden ikuisilta tuntuvien raskauskilojen jo vähenevän, mutta tosiasiahan on, että pakko se on jotain vaatetta päällään pitää! Ja mieluiten sellaista, jossa on mukava olla. Pelkäsin tämmöisen mekon näyttävän päälläni äitiysvaatteelta, mutta onneksi pelkoni oli turha. Mekko on ihana! Näitä tulee lisää...

Mitäs sitten Junnulle? No tietysti Soma-haalari!
Kangas: Metsä (Hannan kangas), resori (ehkä Lasten Metsola)
Kaava: Soma (Ottobre 1/13)
Muokkaukset: Yritin lisätä pepputilaa, mutta se nyt ei vielä mennyt ihan nappiin. Alareunassa pyöristin kulmia niin, että koko alareunan sai kantattua yhdellä kerralla.
Mitäs tykkäät: Tykkäisin, jos se pepputilan laajennus olisi onnistunut paremmin...

Näitä haalareita olen tehnyt jo parit ja mitä kummaa: molemmista on peppusauma ratkennut! Tarkastelin saumuritikkiä ja se oli ehkä hivenen turhan tiukka, mutta sitten tutkailin tarkemmin haalaria ja totesin, että kestopylly vaatii enemmän tilaa kuin mitä kaavassa on. Tein muokkauksen kaavaan, mutta nähtävästi sekään ei riittänyt, sillä päivän käytön jälkeen peppusauma näyttää ikävälle... Koitan tehdä vielä yhden muokkauksen ja laitan siitä sitten piirroskuvan tännekin, kunhan saan ommeltua ja testattua. Ihmekös tuo on, jos on pyllysaumat koetuksella, jos liikeradat ovat lähinnä pylly pystyssä ryömimistä tai pylly pitkällä kyykkimistä jne.

Yllä oikean puolimmainen kuva on oman mekkoni kaula-aukosta. Oli pakko räpsäistä kuva, kun ihan kaksinkertaisella resorillakin saa tosi siistiä jälkeä aikaan, kun tekee tuollaisen kapean käänteen! Soma-haalarissa puolestaan sain kantinkääntäjän toimimaan aivan täydellisesti! Kyllä olikin ilo ommella!3 kommenttia:

 1. Ihaana tuo Onion-mekko! Pitäisi varmaan se kaava itsellekin metsästää, liian monet mekot on joko makkarankuoria tai mammavaatteen näköisiä, tuo on jokaisen päällä ollut kiva!!
  Kiva kesähaalari myös :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Oletko tehnyt takakappaleen yhdestä kappaleesta ja etukappaleen kahdesta?

  VastaaPoista
 3. Tässä mekossa takakappalekin on tehty kahdesta kappaleesta ja framilonnauha menee rinnan alla ympäri asti. Olen tehnyt kyllä semmoisenkin version, missä takakpl on yksi kappale. Molemmat toimivat hyvin!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!