torstai 17. lokakuuta 2013

Mansikkapaikkani

Minun mansikkapaikkani on yläkerran ompelutilani. Viime aikoina on ollut perheen harrastussaralla niin paljon kaikkea, että kiirettä on pitänyt ja siten stressiä. Mutta piikan kerho, junnu vaunu-unilla ja pieni hetki äidille hiljaisessa talossa, ah!

Metsolan mansikkapaikka-velourista syntyi resorihihainen hupparimekko omalle tytölleni. Ensikommentti saajaltaan oli, miksi tässä on pitkät hihat. Niin, hänhän ei pitkähihaisista hirveästi välitä ja onkin kotona kesät talvet hihattomissa.

Kangas: velour (Lasten Metsola), resori (Hannan kangas)
Kaava: oma muokkaus ranglanhihaisesta paidasta
Mitäs tykkäät: Tykkään kyllä itse kovasti! Noista hihoista tuli just hyvät!

Kuten kuvasta näkyy, huppu on vähän reilu. Tykkään noista hihoista, vaikka varmaan yksinkertainen resori taitteella olisi ollut parempi. Pitäisi itsellekin koittaa tehdö tällaisin hihoin paita/tunika.

Kanttasin pitkästä aikaa kokeilumielessä ja laiskuuttani 4,5mm leveällä neulalla. Kääntäjän käytön alkuvaiheissa en saanut säätöjä leveällä neulalla kohdilleen. Nyt vaan vaihdoin neulan ja aloin ommella ja kah! Älyttömän siistiä! Jee!


9 kommenttia:

 1. Ihana mekko. Kiitos ideasta tehdä yksinkertaisena nuo resorihihat. Olin juuri miettimässä, miten ne toteutan :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja kivoja kuvia <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen mekko! Tuo kangas on jotenkin tosi kivaa vahvoine väreineen.

  VastaaPoista
 4. Kivoja ompeluksia sulla:) Olen ryhtynyt vakiokävijäksi.

  VastaaPoista
 5. Eli siis noi hihat on resoria? En oo koskaan tehny,mut vois kokeilla. Ja onnistuu siis myös yksinkertaisena? Eiks toi resori lörpsähä käytössä? T:nimimerkki kyselyikä :)

  VastaaPoista
 6. Ne hihat on kaksinkertaista resoria tosiaan. Ommeltu ihan niin kuin normaalit hihansuuresorit, vaan pitempi resoriputkilo. Jos yksinkertaisena tekis, niin taite hihansuulle ja kaksoisneulalla tikkaus. Yksiin haalareihin olen tehnyt niin ja ihan hyvä niinkin, vähempi menee resoria siinä ja ehkä kivempi päällä... Ei mulla ole kyllä resorit lörpsähtäneet, onneksi :)

  VastaaPoista
 7. Voi apua mitä ihania vaatteita täälläkin!
  Meille synty puoltoista kuukautta sitten Saina tyttö, ja mä niin haluisin oppia ompelemaan, ja sainkin eilen valmiiksi ensimmäisen työn.
  Toki onhan siinä vielä hiomista, neppareiden kanssa, siisteyden jne...
  Mutta haluisin joku päivä osata ommella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitusta, harjoitusta :) Vaate vaatteelta jälki on siistimpää!

   Poista
  2. Niin ku ois vielä sit sitä pitkäjänteisyyttä...No kyllä mä opin, grrrr!! :D

   Poista

Ilahdun kommenteista!