sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Mini Prints kokeilussa

Liian harvoin tulee tartuttua puuvillakankaisiin. Jotenkin pelkkä ajatus jo tuntuu kamalan työläälle. Ja aina käy samoin: homma osoittautuukin kamalan mukavaksi, jotenkin rauhoittavaa ja jopa meditatiivista tekemistä. Silittämistä, huolittelua, suoraa ommelta, tarkkuutta jne. Ja aika kuluu kuin siivillä!

Olemme anoppilassa ja otin mukaani kesän Ottobreen puuvillahuoneen anteja eli Mini prints -tunikaan (Ob 4/13) ostettuja kankaita. Kun käytettävissä on vaan ompelukone, niin puuvillaompelukset tuntuvat luontevimmilta.

Kankaat: Puuvillat (Ottobre), pitsi (Ippala )
Kaava: Mini prints (Ob 4/13)
Muutokset: Tein koon 98 leveydellä ja 104 pituudella. Helmaan lisäsin vielä pari senttiä.
Mitäs tykkäät: Kyllä tästä kiva tuli! Pitsi on vähän niin ja näin, mutta mies halusi sen tähän :D


Tunikassa on vajaamittaiset hihat, joten pitkähihainen aluspaita pitää olla ja kotona niitä onkin. Kankaat on kauniita ja printtihän tässä on juuri sama kuin lehden mallikappaleessa. Piikalle sopii mielestäni turkoosi aivan erityisen hyvin.


Tunikassa on kivasti yksityiskohtia. Pääntiehalkiokin onnistui heti, vaikka tuntui, etten ymmärtänyt ohjetta. Voisinkin seuraavaa ommellessa ottaa kuvia ohjeeksi. Tänään ompelen toisen samanmoisen. Anopin rautarouva, Pfaff Hobbylock, oli ihana tuttavuus!

3 kommenttia:

  1. Hyvin sopii pitsikin kokonaisuuteen! Ja edelleen on hieno tunika! :) Kyllä munki ehkä täytyy tänään tonkia puuvillakätköjä jos flunssa antaa myöten.

    VastaaPoista
  2. Ihana tunika. Pitsi antaa hyvää särmää:) Ja toi malli on tosi kiva. Mun mielestä taas joustaviin kankaisiin tarttuminen on paljon haastavampaa kun puuvillat taas on helpompia.

    VastaaPoista
  3. Ihana tunika. Kauniit värit, yksityiskohdat ja huolellinen toteutus kruunaavat :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!